Straatfotografie

Straatfotografie is een fotografiegenre waarbij mensen op publieke plaatsen zoals straten, parken en metrostations gefotografeerd worden zonder dat ze zich daar bewust van zijn. Het is een kunstzinnige vorm van candidcamerafotografie die natuurlijke in plaats van geposeerde foto’s oplevert. Straatfotografie is verwant aan documentaire en journalistieke fotografie, met dit verschil dat niet de inhoud, maar de kunst van het fotograferen primeert. Een straatfotograaf werkt ook niet in opdracht en gaat als een vrijbuiter op jacht naar een unieke foto die op het intuïtief juiste moment wordt genomen: "le moment décisif" van Henri Cartier-Bresson. Het primaire doel is expressief: een subjectieve indruk geven van de ervaring van het dagelijkse leven in een stad.


De foto's hierboven zijn genomen in Milaan. De stad vanuit een andere hoek bekeken. Tussen alle mooie grote gebouwen door, de " normale " mens in beeld gebracht. 

 

Verder heb ik op het moment een nieuwe Instagram account namelijk : zevenbergenmoerdijk
Hier post ik allerlei foto's van Zevenbergen en omstreken. Of het nu mensen zijn, evenementen, landschappen of gebouwen, alles met betrekking tot gemeente Moerdijk als onderwerp, in mijn eigen stijl! Zie voor wat voorbeeld foto's mijn album hieronder.

 

Neem gerust een kijkje en volg mij op :

https://www.instagram.com/zevenbergenmoerdijk

 


Album